New Roads

Ons programma

In december 2019 is Arthur and Friends opgericht. Een nieuwe band betekent uitvinden waar ieders talenten liggen, repertoire zoeken en vooral veel muziek en lol maken. Ons programma opent voor ons dan ook nieuwe wegen. 

 

Vandaar de titel: 'New Roads'.

In het programma spelen we jigs en reels en zingen oude en nieuwe liedjes over de belevenissen die mensen meemaken. Liedjes over liefde en geluk met feesten, dansmuziek en de 'craic', de Ierse levenslust. Maar ook over menselijke drama's van vroeger, zoals armoede en emigratie. Deze belevenissen vinden hun weerklank in Keltische folkmuziek. 

 

Het programma is een mix van songs en instrumentals. We trekken alle registers open en dat zijn er best veel: Op gitaar, viool, uilleann pipes, bodhrán, bouzouki, draailier, nyckelharpa, duimpiano, tin whistle, cornemuse, cajón en low whistle spelen we een afwisselend programma met bijzondere soundscapes waar we zelf blij van worden. En van het publiek dat onze optredens bijwoonde, kregen we lovende reacties!

Maar folk is ook herkenbaar voor ons, ook al leven we in een andere tijd. Want zaken als de aanslagen op de Twin Towers, corona en Brexit houden ons nu bezig en zorgen voor dezelfde emoties. Folk vertelt over het leven van vroeger én van nu. Dit alles bij elkaar levert muziek op die herkenbaar is en het hart raakt.